Серхио Рамос играч на мача Португалия - Испания 28.06 | 08:54

Защитникът на Реал Мадрид стана четвъртият испанец с инидивидуалното отличие

От Даниел Любомиров

Защитникът на Реал Мадрид и испанския национален отбор Серхио Рамос беше избран за играч на мача в полуфиналния сблъсък срещу Португалия късно снощи.

Испания бе на ръба да бъде елиминирана в редовното време, но нулевото равенство се задържа, а в продълженията "фуриите" бяха тези, които не можаха да реализират положенията си. В крайна сметка при дузпите Рамос бе един от 4-ата, които се разписаха и донесоха успеха с 4:2.

Играчът на Реал Мадрид опита да изпълни дузпата си в стил "Паненка" и по примера на Андреа Пирло от мача му с Англия, като въпреки че не се получи напълно, голът бе реализиран с убийствено спокойствие в много важен и ключов момент.

Рамос се превръща в четвъртия испанец с такава индивидуална награда на Евро 2012 - Андрес Иниеста има 2 (Италия, Хърватия), Фернандо Торес (Ирландия) и Шаби Алонсо (Франция) имат по една.

Бранителят на Реал Мадрид заслужи отличието си със сърцатата си игра през всичките 120 минути, но най-вече през редовните 90, когато бе постоянно тероризиран от пресата и натиска на португалците.

"Планирах точно удар тип "Паненка", призна Рамос след края на срещата. "Отпреди си мислех за такова нещо - беше рисковано, разбира се, но пък аз бях много уверен. Видях, че вратарят обича да се хвърля настрани предварително и бях сигурен, че ще го направи пак. Много съм щастлив, че сега децата ми ще могат да говорят за този момент в бъдеще."

Рамос се реваншира пред испанските фенове за пропуснатата дузпа за Реал Мадрид в полуфинала от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен, когато стреля много високо над вратата.

"Бях решен, че няма да пропускам повече след онази дузпа. Сега съм горд, но и треньорът ми ме подкрепи горещо, като ме увери, че съм готов да се справя. Той отдавна е с мен и знае, че съм малко луд - така че не се учуди, че исках да пробвам да копна топката", завърши с усмивка Рамос.

Водещи

Най-четени