Силвио Берлускони може да се раздели с Милан? 06.03 | 10:12

Босът е започнал преговори с инвестиционна банка за търсене на купувач

От Краси Киров

Президентът на Милан Силвио Берлускони може да продаде любимия си клуб. Това твърди изданието "Блумбърг", което се позовава на свои източници.

Според твърденията на "Блумбърг" Берлускони е започнал преговори с френската инвестиционна бака "Lazard", която да посредничи в преговорите с потенциалните купувачи. Същата компания бе посредник при продажбата на 70% от акциите на Интер от страна на Масимо Морати към Тохир.

Малко след изявлението в "Блумбърг" от компанията на Силвио Берлускони "Фининвест", както и от френската банка излязоха с официално съoбщение, че не се работи по сделка за продажбата на клуба.

Берлускони притежава Милан от 1986 година, когато спаси отбора от банкрут и го изведе до най-много трофеи в своята история. Той е оставил управлението на Милан на своята дъщеря Барбара Берлускони и дясната си ръка Адриано Галиани.

Агенция "Блумбърг" обаче продължава с това, че процесът по предлагане на акциите на големи купувачи няма да бъде публичен. Т.е. всичко ще е ясно чак след като има конкретни преговори. Според "Форбс" цената на клуба е 945 милиона долара.

Това е добра новина за феновете на Милан, които искат Силвио да дава повече пари за трансфери защото отбора отстъпва значително в Европа и Италия.

Водещи

Най-четени