Силвия Митева ще участва на Световната купа в Санкт Петербург 13.08 | 13:41

Женският ансамбъл също ще се включи в състезанието

От Краси Киров

Националният ансамбъл за жени и най-добрата българска гимнастика Силвия Митева ще представят България на турнира от Световната купа в руския град Санкт Петербург, който ще се проведе от 16-и до 18-и август.

Ансамбълът е в състав: Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Ренета Камберова и Снежана Дечева.

Старши треньорът Ина Ананиева заяви, че е много доволна от лятна подготовка, но предпочита да говори "след като си свършат работата по най-добрия начин в следващите две състезания".

В индивидуалната надпревара Силвия Митева ще има за конкурентки 53 гимнастички от 33 държави, а при ансамблите жени в стартовия лист фигурират отборите на 23 държави.

Състезанието стартира на 16- август (петък) в 10.30 часа с индивидуалния многобой (изпълненията на обръч и топка), а в 14.00 часа започват другите два уреда - бухалки и лента.

Ансамблите стартират в 17.00 часа същия ден със съчетанията с 10 чифта бухалки.

Световната купа в Санкт Петербург е последна проверка преди Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 28-и август до 1-и септември в столицата на Украйна - Киев.

Водещи

Най-четени