Симеон Деянов 19-и в ски бягането, Камелия Илиева не завърши 17.01 | 17:08

19-ото място на Деянов, заедно с това на Георги Нушев в супер комбинацията при алпийците, засега е най-доброто класиране за България на Олимпиадата в Инсбрук

От Мариян Найденов

Българският скиор Симеон Деянов завърши на 19-то място в ски бягането на 10 км класически стил на първите младежки зимни олимпийски игри в Инсбрук.

Деянов, който стартира с 38-и номер, направи много силно бягане, спирайки хронометрите на 31:35,7 минути, като времето му беше само с 2:06,9 мин. по-слабо от това на победителя.

Златният медал спечели руснакът Александър Селянов с време 29:28,8 мин. Със среброто се окичи Кентаро Ишикава от Япония, а бронза завоюва Сергей Малишев от Казахстан.

19-ото място на Деянов, заедно с това на Георги Нушев в супер комбинацията при алпийците, засега е най-доброто класиране за България на Олимпиадата в Инсбрук.

За съжаление Камелия Илиева не завърши бягането на 5 км класически стил. Единствената ни представителка при момичетата стартира осма, премина 37-а на контролата на половината дистанция, след което е паднала при спускането. 17-годишната състезателка е имала желание да продължи, но е усетила болки в гърдите и се е отказала.

След като състезанието приключи, медицинската шейна е докарала Илиева до финала. Екипът в медицинския център ще направи на нашето момиче допълнителни изследвания.

Температурата в Зеефелд рано сутринта, в една от най-студените точки е била -30 градуса. Заради ниските температури, техническото ръководство на състезанието отложи днешните стартове с един час.

Шампионка на 5 км стана Анастасия Седова (Русия). Втора завърши словенката Анамария Лампич, а бронзов медал спечели нейната сънародничка Леа Ейнфалт.

Утре българското участие в Инсбрук продължава с Александра Попова, която се пуска в гигантския слалом.

Водещи

Най-четени