Симона Пейчева напусна спорта за втори път 21.01 | 17:18

Причината е в неразбирането с федерацията по художествена гимнастика

От Краси Киров

Състезателката по художествена гимнастика Симона Пейчева обяви, че прекратява кариерата си. Тя се завърна в спорта миналата година след петгодипно отсътвие

Пейчева не попадна в групата на националния отбор. Затова тя днес свика пресконференция, на която обяви много трудно, че ще се откаже за втори път от спорта.

Най-голямата причина, която изтъкна Симона Пейчева, е че не е получила никаква подкрепа от федерацията.

Тя заяви, че не е усетила желание от ръководителите на БФХГ и не е искала да прави скандали в спорта.

"На въпросите ви преди дали ще останеш до олимпиадата в Рио де Жанейро, аз не отговорих. Не отговорих не защото нямам отговор, не защото не мога да го дам, а точно заради това, заради което сме се събрали тук. Защото не усетих подкрепа и някакво желание от ръководните органи, дори просто да видят това, което ще направя, да преценят, поне да уважат моето желание, че все още искам да играя за нашата страна. Така и не го видят, да не говорим, че видях и обратното. Не знам и не бих си позволила да кажа абсолютно всичко", каза още Пейчева.

"Не целя да оплювам някого, да падам на нивото на някои, или това да е поредния скандал в художествената гимнастика. Никога не съм целяла скандалите да са нещо, което да ме издигне, или да си направя пиар. Те ми казаха - ние не вярваме, че ще можеш да се върнеш във формата от Пекин. Първите думи, които чух след второто контролно бяха "ти си във формата, която беше в Пекин, достатъчно си бърза, достатъчно си технична, правиш всички елементи, но аз очаквах повече".

Как така преди година нямаха очаквания, че ще се върна във форма, а след една година изведнъж вече трябваше много повече. Питам се дали нашата федерация или всички федерации могат и имат тази способност да уважават българските спортисти, които за тази държава са направили ужасно много. А замислете се колко много от тях са си тръгнали обидени от спорта, от федерацията и от това, че не им е оказано някакво уважение.

Вижте какво още заяви Симона Пейчева в пълното ѝ изказване в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени