Симона Пейчева обяви официално завръщането си в спорта 17.01 | 15:04

Гимнастичката е сигурна, е може да се пребори с конкуренцията на младите

От Краси Киров

Готова съм да се боря за място в националния отбор на България. Това заяви една от най-добрите български гимнастички Симона Пейчева, която през миналата седмица обяви, че подновява спортната си кариера след четиригодишно прекъсване.

"На мен ми е напълно ясно, че ще има много хора, които ще ме критикуват. Ще казват, че е смешно, че не е правилно. Сигурно ще казват, че взимам мястото на по-младите. Аз не взимам място на никого.

Вярвам, че мога. Не си поставям цели. Моята цел е да докажа на себе си, че все още мога да играя гимнастика, да докажа, че наистина гимнастиката е моят живот. Знам какво искам и се надявам да го покажа, а резултатите да не са само за мен, а и за цялата българска гимнастика", каза Симона Пейчева на пресконференция днес.

Грацията тренира усилено от около месеца, а решението да се върне в спорта е взела преди около половин година.

"Решението дойде преди 6-7 месеца. Бях в Южна Корея на работа като треньор и там имах достатъчно време да преосмисля нещата, които се случват с мен. Много време тренирах сама и с момичета и оттам дойде мотивацията.

Идеята ми не беше каприз или ще се върна пък каквото стане. За мен началото не е равно с това на останалите гимнастички, а съм по-назад", заяви Пейчева, цитиран от БТА. Тя вече усилено тренира под ръководството на своята треньорка Мариета Дукова.

"Тя тренира доста по-сериозно от преди. Уважавам нейното решение. изглежда ми малко в сферата на фантастиката, но аз винаги съм била зад нея и сега отново заставам зад решението й. От 28-ми тренира усилено тук.

Тя ще бъде в полза на младите гимнастички и ще се получи нещо добро. Вярвам в това. тя винаги следва своя собствен глас", каза Дукова. На 29-ти януари на Управителен съвет на БФХГ се очаква да се дискутира случая със Симона Пейчева.

Според гимнастичката ще й бъдат необходими 2-3 месеца, за да навлезе в оптимална форма, а според Дукова до месец и половина ще бъдат готови четирите й съчетания. "Нямам четири готови съчетания, започнахме да работим върху първото.

Аз искам само да ми се даде шанс да се включа в контролните състезания на националния отбор, когато съм готова, Идеята ми, когато се покажа да не се излагам. Летвата ми е висока. Искам да се върна не в по-слаба форма, отколкото бях в Пекин, а в по-добра", добави Пейчева.

В бъдеще тя няма да се занимава със своя клуб по художествена гимнастика, а работата ще поеме Вержиния Илиева.

Най-четени