Сити окупира върха в Англия 28.12 | 19:29

Александър Тонев с 60 минути игра за Астън Вила

От iNews.bg

В съботния ден на 19-ия кръг на Висшата лига се изиграха 6 мача. Уест Хям и Уест Бромич завършиха наравно 3:3 в страхотен спектакъл на "Болейн Граунд". Точни за домакините бяха Джо Коул, Модибо Майга и капитанът Кевин Нолан. За "дроздовете" много силен мач изигра Никола Анелка, който се разписа на 2 пъти, а крайното 3:3 оформи Сайдо Берайно.

Астън Вила със Сашо Тонев в редиците си измъкна равенството срещу Суонси. "Лебедите" през целия двубой надиграха домакините, но късметът спаси Вила от загубата. Точен за тях бе капитанът Габриел Агбонлахор, докато за уелския тим това бе Роланд Лама.

Хъл Сити унижи Фулъм с 6:0 на своя стадион "Кей Си Стейдиъм". Точни за тигрите бяха Ахмед Ел Мохамади, Роберт Корен на два пъти, Джордж Бойд, Том Хъдълстоун и Мат Фриат.

Манчестър Сити срещна голяма съпротива от Кристъл Палас, но все пак победи с 1:0 и запази победната си серия на стадион "Етихад" с гол на Един Джеко. С този си успех "гражданите" се изкачиха временно на първата позиция в Премиършип.

Манчестър Юнайтед също победи с 1:0 Норич като гост. Успехът за "червените дяволи" дойде трудно, но попадението на Дани Уелбек се оказа достатъчно за 3-те точки.

В неделния ден ни очакват още 4 мача от Премиършип. Евертън посреща Саутхемптън, Нюкасъл приема Арсенал, който ще се опита да си върне първата позиция. Челси и Ливърпул излизат в дербито на кръга, за да определят кой от двата отбора ще завърши по-напред годината, а в последния мач за 19-ия кръг Тотнъм ще се изправи срещу Стоук Сити.

Повече подробности за мачовете от английската Висша лига вижте в Sporta.bg

Най-четени