Сити разплакан от втородивизионен отбор в ФА къп 09.03 | 20:15

Уигън шокиращо елиминира "гражданите"

От Даниел Любомиров

Изненадващият носител на ФА къп от миналия сезон Уигън отново се оказа непреодолимо препятствие за Манчестър Сити в турнира, след като по шокиращ начин елиминира "гражданите" след 2:1 на "Етихад Стейдиъм" в четвъртфинален сблъсък от най-старата футболна надпревара.

Така в битка за финала на стадион "Уембли" няма да се изправят грандовете Арсенал и Сити, тъй като "гражданите" спряха рано-рано пътя си към втори трофей, след като само преди дни триумфираха с Купата на лигата.

Манчестър Сити е основен фаворит за титлата в Англия най-вече заради безупречните си резултати като домакин, но в 27-ата минута срещу 6-ия във втора дивизия Мартин Демикелис спъна Марк Антоан Фортуне и Жорди Гомес изведе Уигън напред от дузпата – 0:1.

В 46-ата Джеймс Пънч покачи на 0:2 и съвсем стъписа феновете на стадиона, които предвкусваха дерби с Арсенал в следващата фаза. Самир Насри върна едно попадение в 68-ата минута, но купищата пропуски на домакините в оставащите мигове от срещата костваха поне изравняването на "гражданите".

Така на полуфиналите ще играят Уигън и Арсенал, а в другата битка ще спорят Хъл Сити и третодивизионният Шефилд Юнайтед.

Водещи

Най-четени