Скандал! Спортист номер 1 на България вземала мелдоний 28.03 | 08:09

Габриела Петрова е била уличена в употребата на забранения медикамент

От iNews.bg

Най-добрата ни лекоатлетка в момента и надежда за медал от предстоящите олимпийски игри в Рио де Жанейро Габриела Петрова е била уличена в употребата на мелдоний. Това потвърди мениджърката на атлетката Веница Атанасова, цитирана от БНР.

Петрова е дала положителна проба при извънсъстезателен тест в България на 6 февруари, като се е отказала от отваряне на т.нар- "Б" проба и чака генерално решение по въпроса с медикамента от Световната антидопингова агенция (WADA).

Спортист номер 1 на България за 2015 спечели сребърния медал в тройния скок от европейското в зала в Прага миналата година, а след това стана четвърта на световното в Пекин.

Габриела Петрова не е с временно спрени права и има заявени участия в турнирите от "Диамантената лига", които започват през месец май, като последното ѝ участие беше на Балканското първенство в зала в Истанбул, където на 27 февруари спечели титлата с 14.32 метра. Атлетката ни категорично твърди, че за последно е ползвала веществото през октомври, което беше забранено от WADA от 1 януари 2016 г.

Водещи

Най-четени