Славия нанесе трета поредна загуба на Гонзо 16.03 | 17:37

Черно море продължава да затъва в българския шампионат

От Константин Симидчийски

Черно море изигра силен двубой в столичния квартал "Овча купел", но Славия се поздрави с трите точки, след като тимът на Велислав Вуцов надигра този на Георги Иванов с 1:0, а единственото попадение бе дело на Ливраменто в началото на втората част.

"Моряците" имаха своите шансове в срещата, но така и не успяха да преодолеят солидния в мача Кунчев. Това е и 4-та поредна загуба за тима, който вече се намира в зоната на изпадащите.

Воденият от Гонзо тим има 16 точки, като заради намаляването на формата на първенството през тази година изпадат 4 отбора. Под негово ръководство Черно море няма записани нито гол, нито точка, като вече се заговори за неговото освобождаване от поста.

Славия пък продължава силната си игра през пролетния дял и вече има 23 точки, 7 от които завоювани в първите три кръга. "Белите" се намират на 8-о място.

Отборите на Ботев (Вр) и Локомотив (Сф) продължават с яростната битка за оцеляване в българското първенство, след като днес двата преки конкурента завършиха 0:0 на стадиона в гр. Враца.

Гостите от столицата играха повече от 20 минути с човек по-малко, след като изгонен от игра бе Бранимир Костадинов, но въпреки това до промяна на резултата не се стигна.

Така "железничарите" събраха актив от 16 точки след 18 изиграни мача, колкото има и отборът на Черно море. Ботев пък вече има 17 пункта, засега намирайки се над зоната на изпадащите. Врачани все още нямат победа през пролетта, докато Локо (Сф) не успя да повтори успеха си над Миньор в предишния кръг.

Берое остави Етър в зоната на изпадащите, след като го победи с 2:0 на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен. Гостите от Стара Загора се възползваха от по-ефективните си действия през второто полувреме, когато именно нанесоха двата си решителни удара срещу "болярите".

Етър досега беше направил добро впечатление с победите 2:1 над Монтана и 1:0 над Черно море във Варна, но трябваше да преклони глава пред устремените "заралии". Благодарение на успеха си Берое се утвърди на 10-та позиция в класирането с 19 точки от 18 мача, докато Етър остава на 15-то място с актив от 14 пункта - на 3 от спасението.

Водещи

Най-четени