Славия с равенство в дебюта на Тодор Янчев 30.01 | 16:48

"Белите" завършиха наравно с Ботев (Враца)

От Краси Киров

Славия завърши наравно - 1:1 с Ботев (Враца) във втория си приятелски мач по време на зимната подготовка, игран на изкуствения терен "Стоян Коцев" в спортния комплекс на "белите".

През първото полувреме превъзходството беше изцяло на страната на домакините, но пропуски направиха Радослав Василев на два пъти и опитният Тодор Янчев, който направи неофициален дебют с екипа на "белите".

През втората част влезлите в игра футболисти на домакините не успяха да наложат натиск срещу Ботев и гостите се възползваха от грешките в защитната линия на Славия. В 57-ата минута бившият футболист на столичани Иван Коконов се измъкна и с удар отблизо откри резултата.

В 73-ата минута опасен удар от фаул на друг бивш играч на "белите" Илия Илиев премина на сантиметри от вратата, пазена от Емил Петров.

Десет минути по-късно, след центриране от фаул, топката беше върната в малкото наказателно поле на гостите и защитникът Франц Бертен фиксира крайното 1:1. Това е първи гол за национала на Хаити с екипа на Славия.

Софийският отбор трябваше да играе миналата събота срещу Ботев в Сандански, но заради наводнените терени в града, контролата не се състоя, посочва БТА.

Първоначално "белите" искаха да изиграят два мача от по 45 минути с Ботев (Враца) и Банско, но в последствие промениха намеренията си.

През следващата седмица Славия заминава на лагер в Турция.

Водещи

Най-четени