Славчев от Лисабон: Забранено ми е да говоря за Бенфика 11.06 | 15:07

Националът подписа с кръвния враг на "орлите" - Спортинг

От iNews.bg

Българският национал Симеон Славчев вече се запозна отблизо с неприязънта, която цари между новия му клуб Спортинг (Лисабон) и Бенфика.

Славчев призна, че още в началото на престоя му на стадион "Жозе Алваладе" му е било обяснено, че името на лисабонските "орли" не трябва да се споменава.

Бившият футболист на Литекс бе трансфериран това лято в Португалия и даде първото си интервю за авторитетния "Рекорд", пред който направи признанието.

"Наясно съм, че големите съперници са Порто и Бенфика. Интересувам се от големите първенства, а когато бяха на "Алваладе" споделих нещо за финала Бенфика - Севиля. Тогава ме погледнаха строго и ми казаха - тук името на Бенфика не се споменава",разкрива Славчев.

Иначе интересът към българския национал е висок, като той сподели пред португалското издание своите идоли във футбола, а и сподели, че път във футбола са му дали Христо Стоичков и Любослав Пенев.

"Когато бях малък, много симпатизирах на Стивън Джерард. Допадаше ми още играта на рино Гатузо, който бе изключително борбен футболист. Един от идолите ми пък е Кристиано Роналдо, който се стреми към съвършенство и работи много.

Вече съм изградил навици да работя професионално и съм благодарен на всички треньори, с които работих в България. Христо Стоичков ми даде много самочувствие, а Любо Пенев ме пусна за първи път в националния отбор", добавя Славчев, който споделя, че е получил ценни съвети от Красимир Балъков и Ивайло Йорданов.

Водещи

Най-четени