След 3 дни Пиронкова се срина срещу Стивънс в Брюксел 22.05 | 11:57

Цвети допусна нова порция грешки и може да изхвърчи от топ 60 след отпадането

От Даниел Любомиров

Цветана Пиронкова в крайна сметка загуби от поставената под номер 4 американка Слоун Стивънс в три сета в продължилия 3 дни мач от първия кръг на турнира в Брюксел с награден фонд 690 хиляди долара.

Цвети показа завиден боен дух и наказа грешките на противничката си в понеделник, когато двете излязоха за първи път на корта и при резултат 3:6, 6:2, 2:2 трябваше да прекратят сблъсъка заради настъпила тъмнина.

Вчера пък обилният дъжд над белгийската столица тотално провали програмата на турнира и пловдивчанката отново не можа да се изправи срещу Стивънс, която стигна полуфинала в Откритото първенство на Австралия.

Превърналият се в сага сблъсък приключи сравнително бързо днес, като Цвети допусна два пробива и отстъпи с 3:6, тъй като успя да върне само един брейк – така с 1:2 сета българската ракета номер 1 напуска надпреварата.

Днес също имаше дъжд над Брюксел, но за щастие кортовете успяха да изсъхнат достатъчно, за да се изиграят първите мачове по програма.

Серия от непредизвикани и двойни грешки при подаване на пловдивчанката доведоха до пробиви в първите два сервис-гейма на нашето момиче. При 2:4 все пак тя реагира адекватно и също проби подаването на Стивънс, но вместо да го затвърди с убедителен начален удар, тя се пропука и съвсем предаде инициативата.

При 5:3 Стивънс не сбърка и в крайна сметка успя да стигне до победата в маратонския дуел.

За 10-и път от началото на 2013 година Цвети отпада още в първия кръг, като остава с едва 2 победи през годината – в Хобарт и Фес (Мароко).

Лошото за Пиронкова е фактът, че миналата година тя игра четвъртфинал в Брюксел и днешното ѝ отпадане толкова рано означава, че ще загуби 120 точки за световната ранглиста.

В понеделник официално WTA ще обнови класацията си и има голяма вероятност българката да не попадне в топ 60, в зависимост от резултатите на другите до края на седмицата.

Водещи

Най-четени