След скандала! Изравняват премиите за олимпийци и параолимпийци 03.10 | 12:37

Правителството ще отпусне 100 000 лв. и за атлетите в неравностойно положение

От iNews.bg

След разразилия се обществен скандал с отпуснатите за параолимипйците по-малки премии, отколкото на олимпийците, правителството реши да отпусне същата сума от 100 000 лв. Това обяви днес министър-председателят Бойко Борисов.

"Подготвяме постановление, с което ще бъдат отпуснати 100 000 лв. на Министерството на младежта и спорта - целево за параолимпийците, за да се стимулират тяхната воля и усилия", каза Борисов при откриването на ремонтираната зала "София", предаде БГНЕС.

Припомняме, че по решение на спортното министерство, параолимпийските ни шампиони, които се представиха значително по-успешно от участниците ни в олимпийските игри в Рио, трябваше да получат с 20% по-ниски премии. Такова унизително отношение няма в никоя друга държава, коментираха атлетите ни - параолимпийци.

Борисов пожела успех на всички спортисти, които ще използват реновираното спортно съоръжение. Допълнително средства ще бъдат осигурени с бюджета за следващата година и за гимнастиката, обяви премиерът.

"Около 4 млн. лв. ще струва и завършването на ремонта на зала "Фестивална", правят се над 15 стадиона в страната", посочи Борисов. И допълни, че заради грешни решения държавата тази година е разплатила над 2,5 млрд. лв.

"Над 50 млн. лв. са похарчени за националния стадион. Все пак искам тези, които говорят за статукво, да излязат и да ни кажат: "Ето, направихме този хубав национален стадион, вие какво направихте?" Да кажат едно нещо, ще им отговарям до сутринта", коментира лидерът на ГЕРБ.

Водещи

Най-четени