Следващото препятствие пред Гришо е гъвкав и добре познат узбек 16.02 | 16:25

Гигантът Истомин се изправя срещу Димитров в Ротердам, но този път без контузия

От iNews.bg

Добре познатото предизвикателство Денис Истомин очаква Григор Димитров във втория кръг на силния тенис турнир в Ротердам. Двубоят на хасковлията срещу узбекистанеца от руски произход се очаква тази вечер около 20.30 часа българско време, предаде Sporta.bg.

Двамата се срещнаха тази година на осминафинал на Australian Open, като първата ракета на България спечели тогава след обрат от 0-1 сета до 3-1. Над двуметровия гигант от Узбекистан обаче си тръгна от Мелбърн с доза самочувствие, след като отстрани не друг, а самият Новак Джокович в кръга преди да срещне Гришо.

Истомин стигна до втория кръг в Ротердам като "щастлив губещ" от квалификациите, заради оттеглянето на Роберто Баутиста Агут с контузия в лакътя.

В Мелбърн Денис показа, че може да затрудни Григор, спечелвайки първия сет, а втория отстъпи с тайбрек. Тогава обаче Истомин получи травма на крака и това сериозно попречи на играта му.

Непредвидимите действия на узбека са това, което кара тенис специалистите да се колебаят в избора си, макар че формата на Димитров от началото на 2017 г. отново го определя като фаворит в мача тази вечер.

Водещи