Смесената ни щафета завоюва бронзов медал на СП по ски-ориентиране 07.03 | 10:42

Бронзовите медалисти от Европейското първенство в Украйна през 2012 г. - Антония Григорова-Бургова и Станимир Беломъжев, защитиха позицията си и в топ три в света, като отстъпиха само на Швеция и Финландия

От Мариян Найденов

Антония Григорова-Бургова и Станимир Беломъжев (на снимката) се класираха на трето място в смесената щафета на Световното първенство по ски-ориентиране, което се провежда в Казахстан.

Бронзовите медалисти от Европейското първенство в Украйна миналата година защитиха позицията си и в топ три в света, като отстъпиха само на Швеция и Финландия.

Надпреварата беше изключително драматична с постоянна смяна на лидерите. На първи пост Антония предаде шеста и Станимир запази позицията. След втория си кръг Антония се върна пета, но Станимир имаше по-дълъг маршрут и завърши осми. След третото си и последно завъртане Антония се завърна трета, а Станимир успя да намали разликата от водачите за спечелването на бронза.

Световни шампиони станаха Тове Александерсон и Петер Арнесон от Швеция с време 58:33, а сребърните медали останаха за Финландия - Мерви Песу и Стафан Тунис (59:20).

Топ 6 допълниха щафетите на Швейцария, Русия и Норвегия.

Утре и вдругиден нашите състезателите почиват, а първенството ще завърши с масов старт на дълга дистанция в неделя.

Водещи

Най-четени