Сноуборд емоциите в Банско започват със спринткрос 02.02 | 11:25

Стартират състезанията за Световна купа

От iNews.bg

С квалификации в спринткроса днес започват състезанията за Световна купа по сноуборд, на които Банско е домакин до 5 февруари. 

Участие в квалификацията при жените в дисциплината сноубордкрос, която започва от 13.30 часа, ще вземат 27 състезателки от 12 нации. Александра Жекова ще стартира 16-а поред с номер 32. Първите 24 при дамите се класират за финалите на 4 февруари. Номерът на Жекова при тегленето на жребия в хотел "Стражите" получи нейният баща и треньор Виктор Жеков. Участие в тегленето и срещата с капитаните на отборите взеха Уве Байер - рейс директор на ФИС в сноуборда, Георги Бобев - зам.-председател на организационния комитет, Виктор Гичев - шеф на състезанието, и Екатерина Лаготская - технически делегат на ФИС.

При мъжете в квалификацията в паралелния гигантски слалом е днес от 11:15 часа ще участват 68 състезатели от 23 нации. Те ще спорят за 48 места, даващи право на участие на финалите на 4 февруари. Българският представител и дебютант в състезания от този ранг Валентин Миладинов ще стартира с номер 112. Той доби право на участие в Банско след като спечели два старта в последната седмица и натрупа нужните точки за Световна купа, припомниха от Българската федерация по ски /БФСки/, Номерът на Валентин получи неговият треньор Сотир Марков. "Свършена е огромна работа в Банско. Аз обаче не съм и очаквал нищо друго, защото имате голям опит от стартовете в световната купа по ски", коментира Уве Байер, директор към ФИС по сноуборда.

Още можете да прочетете на страницата Sporta.bg.

Водещи

Най-четени