Солени глоби за расизъм в Рома 14.05 | 11:49

50 хиляди евро ще плати римския клуб заради обидните скандирания срещу Балотели

От Краси Киров

Отборът на Рома бе глобен с 50 000 евро заради расистко поведение на феновете на отбора по време на шампионатния мач срещу Милан в неделя.

От Дисциплинарната комисия към Италианската футболна федерация мотивираха решението си с това, че тифозите на Рома продължително са обиждали на расистка основа трима от играчите на противниковия отбор.

Мачът бе прекратен за малко от съдията, а дикторът на стадиона предупреди запалянковците да спрат с обидите.

Междувременно ръководството на Рома се обяви срещу расисткото поведение във всичките му форми.

"Твърдо сме решени да се борим срещу тези прояви на дискриминация", заявиха от римския клуб.

Феновете на Рома започнаха да обиждат нападателя на Милан Марио Балотели по време на дербито и съдията обмисляше да прекрати мача.

Тогава дикторът на стадиона предупреди всички фенове, а капитана на тима Франческо Тоти говори лично с представител на феновете и успя да ги убеди да прекратят расистките скандирания.

Това не е единствения случай с расизъм всрещу футболистите на Милан. Халфът Кевин-Принс Боатенг бе обиждан по време на прителски двубой на "росонерите" и той напусна демонстративно срещата. След това ФИФА и УЕФА решиха, че трябва да се действа много по-сериозно срещу расизма като първо ще предупреждават феновете да прекратят обидите, а след това ще бъдат спирани мачове и отборите ще понасят големи наказания.

Видео от неприятната ситуация по време на Милан - Рома може да видите в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени