София приема Световното първенство по снукър за аматьори 26.11 | 17:02

Можете да гледате мачовете безплатно в "Принцес" хотел, финалът е на 2-ри декември

От Даниел Любомиров

"Принцес" хотел ще бъде арена на ново мащабно международно снукър събитие, след като вече прие най-големите майстори на щеката преди 10-ина дни.

Големият фурор и успех на първия професионален снукър ранкинг турнир от сериите РТС Victoria Bulgaria Open сега следва да бъде повторен от Световното първенство за аматьори.

Добре познатата зала "Рубин" ще приеме голяма част от мачовете в надпреварата, като друга порция двубои ще се изиграят в зала "Европа".

Световното първенство за аматьори също се провежда под егидата на Българската федерация по снукър и ще продължи до 2-ри декември, като започна на 24-ти ноември.

Всички фенове на играта са свободни да посетят когато пожелаят мачовете от турнира напълно безплатно в залите на хотела.

Общо 52 държави от цял свят са пратили свои представители в София за Световното, като честта на България защитават 8 играчи в мъжкия турнир, 2-ма при мастърите и две състезателки при жените.

Основната схема при мъжете се състои от цели 102 души, които са разпределени в групи по 5-ма, като първите трима продължават напред от всяка група.

При жените участничките са 40, а при мастърите – повече от 50-ма.

Масите, на които се играят мачовете, са различни от онези, които наблюдавахме по време на РТС Victoria Bulgaria Open. Те са произведени от фирма "Шендър", която е официален спонсор на Международната билярд и снукър асоциация.

Братислав Кръстев постигна първата и единствена до момента победа за България в груповата фаза, след като срази с категоричното 4:0 над Тавди Махджуб. Засега Брандо е лидер в своята Група Е след изиграването на 3 мача, като има и 2 загуби от Дуейн Джоунс с 2:4 и Мохсен Букшайша с 1:4.

Силно засега се представя и пловдивският лидер Венцислав Даскалов, който за съжаление отстъпи с 3:4 във втория си мач на австрийската надежда Андреас Плонер, след като водеше с 3:2. Иначе Даскалов, който единствен от българите взе 2 фрейма на професионалист от РТС Victoria Bulgaria Open, загуби с 0:4 Мохамед Ал Джоакер и с 1:4 от Дънкан Безина.

От другите българи до момента Борко Тотев е последен в своята група Т, след като загуби единствения си мач засега.

Вергил Мавродиев е 3-ти, но и той записа поражение в дебютния си двубой от турнира. Димитър Механджийски стартира също с 2 загуби, както и Салим Оти.

Други двама от българските таланти – Никола Кемилев и Георги Величков, също нямат успех до момента – те са съответно с 2 и 3 поражения.

Водещи

Най-четени