Според БФС скандалите не заслужават последствия 20.11 | 15:26

Дисциплинарната комисия не разгледа казусите около младежките национали и сблъсъците в Стара Загора

От Божидар Азманов

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз не се произнесе по двата казуса, които тресат футболната общественост у нас в последните дни.

Става въпрос за скандалите около младежкия национален отбор и инцидентите преди реванша от 1/8-финалите за Купата на България между Берое и Лудогорец.

На днешното си заседание ДК не разглежда недопускането на Ивайло Чочев от ЦСКА и Георги Терзиев от Лудогорец при младежките национали за евроквалификациите с Дания и Словения, както и отзоваването на Иван Горанов от Берое.

Като причина за това бе посочено, че компетентният орган не е бил сезиран.

Очакваше се клубовете да получат поне парични санкции за своеволието си. Според правилата на ФИФА ЦСКА и Лудогорец пък дори можеха бъдат наказани със служебни загуби, тъй като спрените играчи взеха участие в мачовете на клубните си тимове. Тези санкции обаче са задължителни само когато става въпрос за международни срещи.

Какви бяха мотивите на трите клуба за скандалното им поведение си припомнете в Sporta.bg

Разглеждането на инцидентът, разиграл се на стадион "Трейс Арена" преди мача Берое – Лудогорец пък бе отложено заради недостатъчно събрана информация.

От Дисциплинарната комисия ще потърсят такава от двата клуба, както и на длъжностните лица от срещата Верея и Созопол, играл се преди тренировката на разградчани. Те са станали очевидци на атаката от страна на феновете на Берое.

Водещи