Спортинг "замразява" Валери Божинов до Нова година 04.09 | 15:15

Българският нападател не успя да си намери отбор и се очаква да търка пейката в Спортинг до зимата

От Мариян Найденов

Доскорошният български национал Валери Божинов може и да не помирише терен до зимата, след като той и агентът му не успяха да уредят трансфер в последния момент и той ще остане собственост на Спортинг (Лисабон).

Реален интерес към нападателят имаше единствено от Парма, но италианският отбор не искаше да плаща трансферна сума за българина, като трансферът пропадна.

В Португалия пък планираха дисциплинарно уволнение за Божинов, след като той не се появил на подготовката на отбора, а вместо това тренирал с Локомотив (София), но подобен ход е невъзможен и считаният доскоро за ненадминат футболен талант остава в Португалия.

Със сигурност обаче той няма да играе за Спортниг, като ръководството на тима ще се опита да го пласира в Украйна, Турция или някое друго първенство, което още може да прави трансфери.

Още няколко играчи на отбора ще останат без да играят, като сред тях са Жефрен, Лабият, Евалдо и Буларуз. Засега от отбора не успяват да им прекратят договорите, тъй като всички искат високи неустойки.

Заплатата на Божинов е над 2 милиона евро на година, като самият играч няма намерение да се откаже от договора си, от който остават още 3 години. Засега той си намираше отбори, в които да играе под наем (Верона и Виченца), но през това лято това не стана.

Така вероятно Божинов няма да играе до зимата, когато Джери Паломба отново ще се опита да му намери отбор, пишат в Португалия.

Водещи

Най-четени