Спортист и треньор номер 1 взеха своите награди 27.12 | 15:04

Министър Георгиева и шефът на тото Нураир Нурикян връчиха ключовете от автомобили на Иво Ангелов и Армен Назарян

От Божидар Азманов

Спортист номер 1 на България за 2013 годиа Иво Ангелов получи наградата си на тържествена церемония днес.

Български спортен тотализатор и Министерство на младежта и спорта в лицето на министър проф. Мариана Георгиева наградиха и Треньор номер 1 на България за изминалата година Армен Назарян.

Иво Ангелов заслужено спечели приза, след като завоюва европейската титла по борба, класически стил в категория до 60 килограма в Тбилиси, Грузия през месец март, а през септември той стана и световен шампион в класическия стил в категория до 60 килограма на първенството в Будапеща.

Той е сребърен медалист от Европейските първенства през 2012 и 2011 година, бронзов медалист от Световното първенство през 2011 г. и бронзов медалист от Европейските през 2009 и 2005 година.

Армен Назарян е личен треньор на Иво Ангелов, а освен успешен наставник той е двукратен олимпийски и трикратен световен шампион, както и трикратен бронзонв медалист от световни първенства и шесткратен шампион на Европа в борба, класически стил.

Двамата призьори получиха от Български спортен тотализатор като награда луксозни черни джипове Volvo XC60. Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева и Норайр Нурикян, председател на УС на Български спортен тотализатор специално поздравиха спортните шампиони на 2013 година.

Мариана Георгиева връчи ключовете от наградата на Спортист на 2013 година - Иво Ангелов, а г-н Норайр Нурикян връчи ключовете на Треньор на 2013 година - Армен Назярян.

Водещи

Най-четени