Сравниха Фетел с Михаел Шумахер 09.05 | 19:00

"Той доминира по идентичен начин", сподели мнението си пилотът на МакЛарън Люис Хамилтън

От iNews.bg

Световният шампион във Формула 1 Себастиян Фетел спечели своята трета победа от общо четири състезания до този момент, с което и германецът направи нова силна заявка за дублиране на своята титла.

Вчера пилотът на Ред Бул триумфира в Гран при на Турция, с което и увеличи още повече преднината си на върха. Втори зад германеца продължава да бъде Люис Хамилтън с МакЛарън, но британецът изостава на вече цели 34 точки зад Фетел. На този етап Хамилтън е и единственият, успял да победи световния шампион през този сезон, което се случи по време на Гран при на Китай в Шанхай.

Асът на МакЛарън не скри, че е силно впечатлен от представянето на Фетел през 2011, като дори сравни доминацията му с тази, която легендарният Михаел Шумахер установяваше във Формула 1 в най-добрите си дни.

"Тридесет и четири точки е повече от солидна преднина за момента", сподели Хамилтън. "Но какво мога да направя? Честно казано, не Фетел е този, с когото се състезаваме. Това са другите момчета - Уебър, Дженсън, Фернандо, Маса... Там е истинската битка, защото за Фетел всичко е твърде лесно".

"Това, което той прави в момента, е много, много сходно с начина, по който Михаел Шумахер доминираше във Формула 1. Сега Себастиян го прави - четири полпозишъна във всичките четири състезания през сезона, като почти и успя да ги спечели до едно".

Кратка справка показва, че Фетел е спечелил 93 от общо 100 възможни точки до този момент, което и на този етап сякаш попарва надеждите за нов интригуващ сезон във Формула 1.

Водещи

Най-четени