Стана ясна програмата за новия сезон на Б група 21.06 | 14:15

Най-любопитният сблъсък от първия кръг противопоставя два от бившите елитни отбори - Монтана срещу Миньор (Перник)

От Краси Киров

Жребият за първенството на Б футболна група за сезон 2013/2014 се изтегли днес, 21 юни, от 11:00 часа в сградата на Българския футболен съюз.

Най-любопитният сблъсък от първия кръг противопоставя два от бившите елитни отбори - Монтана срещу Миньор (Перник).

Изпадналият изключително драматично и злощастно Ботев (Враца) пък приема завърналия се в професионалния футбол Марек (Дупница).

Клубовете предизвикаха скандал в сградата на БФС преди тегленето на жребия, като изразиха бурно недоволството си от факта, че все още не се знае датата, на която ще се даде начало на шампионата, нито се знае кога започва Купата на България.

В крайна сметка стана ясно официално, че новият сезон 2013/2014 в българската футболна "Б" група ще започне на 3 август с 14 отбора.

Програма за 1-вия кръг, 10 август:

Добруджа - Академик (Свищов)

Ботев (Гълъбово) - Пирин (Разлог)

Спартак (Варна) - Калиакра

Монтана - Миньор (Перник)

Ботев (Враца) - Марек (Дупница)

Банско - Светкавица

Раковски - Чавдар (Етрополе)

Припомняме, че Миньор (Перник) потвърди участието си в Б група вчера, след като административният директор Пламен Атанасов внесе в БФС всички документи.

Единствен със сигурност, който напуска, е отборът на Спартак (Плевен), който слиза във В група, но без право на промоция за един сезон.

Община Плевен няма законово право да финансира пряко ПФК Спартак, но има желание да помогне за спасяването на клуба.

Кметът на града проф. Димитър Стойков каза, че е готов да намери 80 хиляди лева, но те може законово да бъдат предоставени само на детско-юношеската школа, а не на професионалния частен клуб.

След обсъждане състоянието на клуба обаче по-късно онзи ден този вариант е отпаднал. Заместник-кметът Алексей Зелов поясни, че Спартак ще може да участва във "В" група, като използва лиценза на ФК Сторгозия.

Водещи

Най-четени