Стана ясно наказанието на Тити Папазов 04.03 | 18:19

Треньорът гори с 4 мача и парична санкция

От Божидар Азманов

Треньорът на Левски Константин Папазов бе наказан с лишаване от права за 4 мача и парична глоба в размер на 1900 лева. Това стана ясно след днешното заседание на Дисциплинарната комисия към Българска федерация баскетбол.

Санкцията е заради поведението на Тити след края на преиграването на полуфинала за Купата на България между Левски и Рилски спортист в събота.

Тогава специалистът провокира публиката от Самоков, а по-късно обиди и влезе в схватка с изпълнителният директор на Рилецо Борислав Чилингиров.

По-късно Папазов обясни действията си с голямото напрежение и несъгласието с публиката от Самоков, която подкрепи тима на Галил Гилбоа по време на финала на Балканската лига между Левски и израелския тим.

С 1500 лева пък е глобен и Чилингиров, който също бе доста активен в мелето с Папазов.

Наставникът на Левски няма да обжалва решението. Още в неделя той се извини за поведението си с декларация на сайта на "сините" и сподели, че ще приеме всяко наказание.

От Рилски спортист обаче поискаха Папазов да бъде освободен от поста национален селекционер на България. Решение по този казус ще има на 6 март, когато се събира Управителния съвет на БФ Баскетбол.

Водещи

Най-четени