Станаха ясни всички полуфиналисти в PTC Victoria Bulgaria Open 18.11 | 15:41

Двойките Хигинс - Робъртсън и Тръмп - Дейвис ще определят финалистите

От Краси Киров

Джон Хигинс си запази място на полуфиналите на РТС Victoria Bulgaria Open, след като във втория си мач за деня се справи със съпротивата на Рори Маклауд и го отстрани с победа 4:0.

Магьосника от Уишоу за първи път беше насрочен да играе в зала "Рубин", тъй като до момента всичките му срещи преминаха в телевизионната арена "Диамант".

Въпреки този факт той не страдаше от липса на внимание на феновете, които го награждаваха с аплодисменти след всеки по-труден удар. Хигинс не можа да продължи перфектната си статистика при далечните изстрели, като също така не записа нов сенчъри брейк.

От първия си мач срещу Лианг Венбо днес Магьосника от Уишоу регистрира поредица от 110 точки по пътя си към победата с 4:2.

Хигинс ще се изправи срещу Нийл Робъртсън в полуфиналите, като този великолепен сблъсък ще се случи за първи път през 2012-та година. Арена на зрелището ще бъде телевизионната зала "Диамант", а самият двубой ще започне не преди 16:00 часа.

Четирикратният световен шампион и триумфиралият в "Крусибъл" през 2010-та година са се изправяли един срещу друг 5 пъти. Русокосият левичар от Мелбърн има 4 победи и 1 поражение от Магьосника от Уишоу досега.

Гръмотевицата от Австралия поведе набързо с 2:0 срещу сензацията в турнира до този момент Бен Ууластън, но добра серия от 54 точки на палача на Марк Уилямс доведе нещата до 2:1, а в последствие резултатът стана 3:2 в полза на Робъртсън.

В последния оказал се 6-ти фрейм Ууластън направи солидна точкова серия от 35 точки, но заради неубедително пласиране предаде реда си на австралиеца и това се оказа достатъчно, за да приключи мача с успех 4:2 в полза на Робъртсън.

Марк Дейвис се справи с изненадата на турнира Том Форд, докато Джъд Тръмп нямаше никакви проблеми срещу Андрю Хигинсън.

Ето и двата полуфинала:

Джон Хигинс - Нийл Робъртсън

Марк Дейвис - Джъд Тръмп

Водещи

Най-четени