Станаха ясни съперниците на Барселона и Сантос на полуфиналите на СКП 11.12 | 19:42

Честта да спори с Барселона за място на финала ще има катарският Ал Сад (Доха), а в другия полуфинал един срещу друг излизат японският Кашива Рейсол и Сантос

От Мариян Найденов

Днес станаха ясни съперниците на европейския шампион Барселона и този на Южна Америка Сантос в полуфиналите на Световното клубно първенство, което тази година се провежда в Йокохама (Япония).

Честта да спори с Барселона за място на финала ще има катарският Ал Сад (Доха), който победи шампиона на Африка Есперанс Спортив (Тунис) с 2:1.

Халфан Ал Халфан откри резултата в полза на отбора от Доха в 33-та минута, а Абдула Кони до голяма степен предреши изхода от срещата с втори гол в 49-та минута. Крайното 2:1 бе оформено от Осама Дараги след един час игра, като през второто полувреме два гола на тима от Тунис бяха отменени поради засада.

В другия четвъртфинал японският Кашима Рейсол победи Монтерей (Мексико) с 4:3 след изпълнение на дузпи и също си осигури участие на полуфиналите, където ще срещне Сантос.

Кашима и Монтерей завършиха при резултат 1:1 в редовното време на срещата, след попадения на Леандро Домингеш в 53', но само пет минути по-късно мексиканците изравниха чрез Умберто Суасо. Японският шампион изтръгна победата с решаваща дузпа, изпълнена от Риохей Хаяши.

Първият полуфинал на Световното клубно първенство между Кашива Рейсол и Сантос е на 14 декември от 12:30 часа българско време, а Барселона излиза срещу шампиона на Азия Ал Сад ден по-късно - на 15 декември също от 12:30 часа наше време.

Финалът в Йокохама е насрочен за 18 декември.

Водещи

Най-четени