Станимир Стоилов се закани на Лудогорец 21.02 | 15:48

Ботев (Пд) ще търси първа победа срещу "орлите"

От Мариян Найденов

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов заяви на пресконференция днес, че отборът му е готов за подновяването на първенството в А група.

"Канарчетата" ще сторят това с мач срещу шампиона Лудогорец в дербито на кръга, което е в неделя (23 февруари) от 14:00 часа на базата на пловдивчани в Коматево.

Това ще бъде първи мач от А група за "канарите" в Коматево, където те се преместиха след края на есенния полусезон, за да бъде ускорена работата по ремонта на стадион "Христо Ботев".

Стоилов призна, че новите футболисти в отбора все още не са се сработили напълно с останалите си съотборници и това е нещо напълно нормално, но бе категоричен, че той и играчите му няма да търсят оправдания, а ще се опитат да дадат най-доброто, за да зарадват верните си привърженици с победа.

"Капацитетът тук е по-малък от този на стадион "Христо Ботев", но трибуните ще са по-близо и ще усещаме по-силно подкрепата на феновете. Футболистите трябва да използват емоцията, която ще има у привържениците и заедно с динамика и футболна агресия да покажем една добра игра", каза още Стоилов.

Мъри не пропусна да поздрави "орлите" за страхотния им успех срещу Лацио снощи, когато разградчани треснаха с 1:0 италианския гранд Лацио насред митичния "Олимпико" в Рим.

Стоилов добави, че за мача с шампионите ще може да разчита на всичките си футболисти, като единственият с някакви оплаквания е Веселин Минев, но се очаква той да е на линия за дербито. Треньорът на Ботев каза още, че се надява отборът му да играе добре и най-накрая да се поздрави с първа победа в сблъсъците си с Лудогорец в А група.

"Наясно сме със силните качества на противника, но по-важно за мен винаги е какъв стил ще покажем ние. Ако играем добър футбол, това ще ни гарантира добър резултат. А под добър резултат аз разбирам само победа", заяви Стоилов.

"Не мога със сигурност да кажа дали сме по-добре от есента, но категорично мога да кажа, че прибавихме класа. Тази класа трябва да отговаря на тактическите идеи, да се съобразява със синхрона в играта, а тези футболисти - по-бързо да влязат в игровите действия на отбора", допълни Станимир Стоилов.

"Не може да се притесняваме от Лудогорец. Още не сме ги побеждавали в първенството, но трябва да направим всичко възможно сега да спечелим", завърши наставникът на "канарчетата".

Водещи

Най-четени