Станка Златева ще се бори за златото на Евро 2014 04.04 | 15:11

Българката ще се изправи срещу Василиса Марзалюк от Беларус

От Краси Киров

Голямата българска спортистка Станка Златева се завърна в големия спорт като днес ще играе за европейската титла в категория до 75 килограма на шампионата на Стария континент във Вантаа, Финландия.

Станка стартира участието си днес направо от ¼ финалите и се наложи с туш срещу румънката Иляна Маковей. В полуфиналната среща Златева се изправи срещу украинката Катерина Бурмистрова, която не успя да ѝ се противопостави и загуби с 1:3.

В битка за златото 5-кратната световна и 5-кратна европейска шампионка ще срещне Василиса Марзалюк от Беларус, която победи рускинята Екатерина Букина с технически туш.

Освен Станка Златева още двама българи днес ще има шанс да се борят за бронзови медали.

Джанан Манолова стартира с туш в категория до 63 килограма, но падна в полуфиналите. Въпреки това тя ще се изправи срещу шведката Катарина Хена Йохансон

Александър Киров заопочна с победа участието си след туш над сърбина Заур Ефендиев, но загуби от арменеца Григор Григорян

Той обаче стигна до финал и изпрати Киров в репешажите, където българинът записа победа с 6:0 над французина Кристоф Клавие. Това означава, че Киров ще се бори за бронзов медал срещу румънеца Адриан Моисе, който отстъпи на Григорян на полуфиналите в категорията.

Последния българин за деня Мирослав Гешев отпадна още на старта в своята категория.

Водещи