Стартира новият сезон в А група 19.07 | 11:07

Три двубоя дават началото на шампионата

От Божидар Азманов

Днес започва новият сезон в А група. Това лято със сигурност е пренаситено от футболни събития. Само преди седмица приключи Световното първенство 2014, а междувременно стартира и българското участие в евротурнирите.

Въпреки това тези, за които футболът не е само Кристиано Роналдо и Лионел Меси, Байерн (Мюнхен), Манчестър Юнайтед или Ювентус, тръпнат в нетърпение за днешния ден, когато битките по родните терени започват. А те обещават, ако не толкова зрелищни, то поне да са интересни.

Родното първенство откриват отборите на Лудогорец и Хасково, като новакът в А група е домакин. Вече видяхме първия мач на шампионите, които без много напрежение смачкаха люксембургския Дюделанж с 4:0 и са спокойни преди реванша. Това ще им даде възможност да се концентрират върху двубоя с Хасково, за да стартират добре и в А група, а и за да готвят тима за тежките битки с Партизан.

Със сигурност Лудогорец е меко казано изявен фаворит и нещо друго освен победа би било истинска бомба. Но такава хвърли друг новак точно преди 12 месеца – Любимец, който дебютира в А група с успех над "орлите". Сега Хасково ще се опита да повтори упражнението.

Самото присъствие на тимът от родния град на Григор Димитров буди достатъчно интрига, тъй като тимът ще играе отново в елита след пауза от цели 22 години. Срещата е с начален час 18:30.

По същото време ще играят Славия и Марек. "Белите" ще опитат да докажат, че този път наистина имат сили за нещо повече не само на приказки, а няма по-добър противник от новака Марек. Дупничани прекараха шест години в изгнание по долните дивизии и сега са жадни за мачове на най-високо ниво, за да изтъркат ръждата на старите си успехи и славно минало.

В 19:30 часа пък стартира дербито на деня. Левски посреща Локомотив (Пловдив) на стадион "Георги Аспарухов". И двата тима претърпяха сътресения и сблъсъка е повече от любопитен.

Това ще е първият официален мач на Левски, откакто той е на 100 години и ще се чака с голям интерес от "синята" общност. "Сините" са водени от испански специалист и се подсилиха с интересни състезатели и тяхното представяне ще бъде интересно. Левски не се представи добре в контролите, но днес е денят Х, в който ще се види докъде да стигнали 26-кратните шампиони и какво може да очакваме от тях през новия сезон.

Локомотив (Пловдив) пък е истинска енигма. Тимът претърпя сериозна промяна само дни преди старта на шампионата и освен треньора подмени почит целият състав. По тази причина очакванията не са големи и Левски се явява фаворит, но "смърфовете" винаги могат да поднесат изненада. Сториха го и миналата година на "Герена".

До началото на А група остават броени часове. Голямото чакане свърши!

Водещи

Най-четени