Стенли вдъхновил Астън Вила в битката за Купата 07.01 | 08:15

Капитанът посетил съотборниците си преди важен мач и повдигнал духа им

От Даниел Любомиров

Капитанът на Астън Вила Стилиян Петров вдъхва увереност и сили на съотборниците си в борбата им за оцеляване в елита на английския футбол.

Това заяви националът на Ирландия Шей Гивън, който е сред най-опитните играчи на "виланите" и изобщо в Премиършип.

Вратарят заяви, че е бил много щастлив при вида на Стенли в съблекалнята на тима за мача във вторник от ФА Къп срещу Ипсуич, който бе спечелен с 2:1 от играчите на Пол Ламбърт.

На Вила предстои финал в турнира за Купата на лигата на "Уембли" и се очаква Стилиян Петров да подкрепя съотборниците си от трибуните.

"Беше фантастично да го видим сред нас, защото той е страхотен човек и голям боец", заяви Шей Гивън по адрес на капитана си.

"Той продължава да се бори с всичко, което му се изпречи на пътя, а ние го подкрепяме изцяло. Знаем, че целта ни през този сезон е да не изпаднем, но да видим Стан в съблекалнята беше много вдъхновяващо.

Той е истински лидер - продължава да пуска шеги и да надъхва по-младите момчета. С мен също си поговори и след поредната шега ме попита дали ще играя. Тогава си спомних какво правя и за какво трябва да се боря.

Определено той повдигна духа на всички в отбора", категоричен е Шей Гивън, който има 5 появявания в игра през този сезон, тъй като титуляр на вратата на тима е американеца Брад Гузан.

Феновете на "виланите" в нито един момент не са забравили за Стан и във всеки мач му посвещават 19-ата минута, в която избухват в аплодисменти.

Петров продължава да се лекува от рака, който му беше диагностициран през март миналата година.

Най-четени