Стефка Костадинова се срещна с представители на Съвета на Европа 20.11 | 15:31

Председателят на БОК прие мониторинговата група която следи за изпълнение от България на Европейската конвенция за борба с допинга

От Краси Киров

Председателят на БОК Стефка Костадинова прие мониторинговата група на Съвета на Европа, която следи за изпълнение от България на Европейската конвенция за борба с допинга.

В срещата участваха Белчо Горанов, генерален секретар на БОК и д-р Виолета Заркова, изпълнителен директор на антидопинговия център. 

Костадинова запозна гостите с политиката на комитета в областта на борбата с допинга и най-вече с усилията в сферата на възпитанието и информацията за последиците от употребата на допинг с оглед превенция сред младите спортисти.

Обсъдени бяха въпроси касаещи Международния спортен арбитраж в Лозана и политиките на МОК и ВАДА. Членовете на мониторинговата група  изразиха задоволството си от свършената работа от Българския олимпийски комитет в сферата на борбата с допинга.

Президентът на Португалската антидопингова организация подчерта отличното впечатление на цялата делегация от доброто сътрудничество между БОК, антидопинговия център и правителството.

Положително бе оценена и работата на дисциплинарната комисия на БОК и Българския спортен арбитраж, като независими инстанции и бе изразена благодарност към комитета за активното подпомагане на тяхната дейност.

По рано през деня делегацията имаше срещи и с председателя на Българския спортен арбитраж , доц. д-р Маргарита Златарева и Цветан Атанасов, член на арбитражната колегия, както и с председателя на Дисциплинарната комисия на БОК, Николай Маринов и доц. Камен Плочев, член на ДК.

Най-четени