Стивън Джерард подписа нов договор с Ливърпул 12.01 | 20:33

Капитанът на "червените" се врече във вярност на родния си клуб

От Константин Симидчийски

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард сложи подписа си върху нов "дългосрочен" договор с Ливърпул и не само планира да завърши кариерата си на "Анфилд", но и да поеме нови функции в клуба в бъдеще. В контракта на футболиста е била добавена клауза, според която той ще изпълнява посланическа роля за тима от "Анфийлд".

"Много съм щастлив", заяви самият Стиви Джи, цитиран от официалния сайт на Ливърпул. "За мен това е важен ден, а също и за семейството ми. В мача срещу Сити се представихме фантастично и постигнахме нужния резултат."

"Надявам се след две седмици да довършим добре започнатата работа и да подарим на чудесните си фенове пътуване до "Уембли". Наистина, последните 24 часа бяха страхотни за мен. Това е клубът, който обичам и който съм подкрепял като дете. За мен е сбъдната мечта да бъда капитан на един от най-големите отбори в света."

"Имаме фантастичен състав, точните собственици и добри треньори, така че съм сигурен в бъдещите ни успехи. Най-важното е да приемаш и временните спадове и да се учиш от грешките си."

"Поласкан съм, че отборът ми предложи да остана на длъжност, след като окача бутонките си един ден. Надявам се това да стане след много години, защото искам да играя колкото мога и да бъда пример за подражание на младите футболисти", завърши Джерард.

Водещи