Стилиян Петров не е в ремисия, лекарят е сбъркал състоянието му 17.07 | 11:57

Докторът се извини за ситуацията

От Божидар Азманов

Новините, че Стилиян Петров е на път да се оправи от левкемията и вече дори е в състояние на ремисия се оказаха неверни. Това разкри самият доктор Алистър Кембъл, от когото в неделя дойде радостната новина.

Наистина леченето на капитана на българския национален отбор по футбол и Астън Вила върви добре, но информацията, която бе разпространена от шотландския "Сънди Мейл" е неточна.

Доктор Кембъл се оправда за думите си с това, че е получил грешна информация от болницата, занимаваща се с лечението на Стенли.

"Извинения... получил съм грешна информация относно Стилиян Петров. Лечението му върви добре, но той все още не е в състояние на ремисия", написа в своя профил в социалната мрежа Twitter председателят на благотворителна фондация за борба с левкемията.

В четвъртък се чака резултат от проба, която трябва да потвърди състоянието на халфа след химиотерапията, преминала в лондонска клиника. През август на футболиста му предстои нов курс химиотерапия.

Стилиян Петров футболист бе диагностициран със заболяването в края на март, новина, която шокира футболния свят.

Тогава Стенли започна светкавично лечение с химиотерапия в реномирана лондонска клиника, а наскоро дори посети съотборниците си от Вила, които го изненадаха по случай 33-ия му рожден ден.

Водещи