Стилиян Петров се сбогува с феновете на Астън Вила 11.05 | 16:52

Трибуните на "Вила Парк" аплодираха българина, но бирмингамци загубиха сблъсъка с Челси

От Константин Симидчийски

Отборът на Челси си осигури участие в Шампионската лига и през следващия сезон, след като днес воденият от Рафаел Бенитес състав постигна драматичен успех с 2:1 при визитата на Астън Вила в мач от 37-ия кръг на Премиършип.

Така Челси са вече недостижими в Топ 4, оставайки на трета позиция със 72 точки, докато Вила все още не е сигурен в оцеляването си в елита с 40 пункта в актива си.

Вила поведе чрез гол на Кристиян Бентеке в началото, но през втората част Франк Лампард на два пъти отбеляза за Челси. За Лампард това бяха голове №202 и №203 за лондончани, което го превърна и в реализатор №1 в историята на европейските шампиони.

Двата тима завършиха мача и с човек по-малко, след като Кристиян Бентеке и Рамиреш бяха изгонени. Лошите новини за Рафа Бенитес дойдоха от контузиите на Джон Тери и Еден Азар, като изглежда вероятно и двамата да пропуснат финала за Лига Европа с Бенфика.

Срещата на "Вила Парк" бе специална за българския капитан на бирмингамци Стилиян Петров, който през седмицата обяви официално своето отказване от футбола. Имайки предвид, че това бе последно домакинство на Астън Вила за този сезон, след края на двубоя Стенли трябваше да поведе почетната обиколка на домакините пред феновете на тима.

Бившият национал на България отново бе аплодиран горещо в 19-ата минута на сблъсъка, като Стан получи специална чест и от новата звезда на Вила Кристиян Бентеке. Белгиецът отбеляза за 1:0 в началото на двубоя, а в последствие показа предварително подготвена фланелка с името на Петров.

В програмата за мача бе включено специално изявление на Стилиян Петров, който отново използва случая, за да благодари на всички фенове на Вила за оказаната подкрепа.

"Астън Вила ще остане завинаги в сърцето ми. Благодарен съм за възможността, която ми бе предоставена тук, а колкото до феновете - благодаря за начина, по който ме подкрепяхте през последните години и особено през последните 14 месеца, когато се изправяхте рамо до рамо с мен във всичко, което преживях, по време на 19-ата минута. Всичко това ме докосна истински. Да бъда част от всичко това през последните седем години ме накара да осъзная, че съм част от нещо уникално и специално. Горе, Вила!", заяви Стан в своето обръщение до феновете.

Водещи

Най-четени