Стоичков: Бербатов никога не би напуснал Юнайтед по свое желание 05.04 | 14:08

Христо Стоичков е уверен, че неговият наследник има своето място на "Олд Трафорд"

От iNews.bg

Легендарният български нападател Христо Стоичков изрази мнението, че Димитър Бербатов няма никакво желание и намерение да напуска отбора на Манчестър Юнайтед нито през това лято, нито когато и да е.

Най-добрият български футболист за последните години е голмайстор на Висшата лига със своите 20 попадения, но въпреки това рядко намира място в титулярния състав на сър Алекс Фъргюсън. Митко е започнал едва два двубоя от последните десет мача за тима си.

Неговото влияние в мача с Уест Хям отново дойде от скамейката, където вероятно 30-годишният нападател ще трябва да постои и по време на утрешния четвъртфинал в Шампионската лига срещу Челси, тъй като Алекс Фъргюсън едва ли би рискувал да излезе с прекалено офанзивна схема в този първи двубой, при това в гостуването на "Стамфорд Бридж".

Христо Стоичков познава много добре Димитър Бербатов и следи достатъчно внимателно цялата му кариера, още откакто България започна да осъзнава, че именно благоевградчанинът ще е най-вероятният заместник на Камата на трона на "най-добрият футболист" у нас.

Бившата звезда на Барселона е убеден, че Бербатов няма никакви планове да си тръгва от "Олд Трафорд".

"Бербатов няма да напуска Юнайтед, той със сигурност ще остане. Митко е много щастлив, защото се намира в един от най-добрите отбори в света", коментира Стоичков.

"Парите никога не са били най-важното нещо точно за Димитър Бербатов. За него е важно да играе и да помага на тима си, да се превърне в най-важната фигура от него", продължи единственият български носител на Златната топка.

Според Стоичков, когато играеш в подобен звезден отбор винаги е сигурно, че няма как всеки един футболист да играе постоянно. Буйният нрав на легендарната осмица на националния отбор на България и Барселона е известен на всичко, докато Бербатов засега поне остава спокоен и не е показал по никакъв начин своето недоволство от разочарование от ситуацията.

"В Барселона по моето време ние разполагахме с Роналд Куман, Михаел Лаудруп и Ромарио. Много честно и аз не играех. Когато излизах на терена просто се стараех да бъда най-добрия и да покажа на треньора, че трябва да заложи на мен и в следващия мач", обясни Ицо.

"Такъв е случаят и с Бербатов. Той притежава всичко необходимо за да играе в Манчестър Юнайтед и да бъде истинска звезда от световна величина. Той се наслаждава на играта си, показва го на терена и Юнайтед печели", допълни той.

"Но един играч може да расте само когато целия отбор се развива. В съвременния футбол няма как да разполагаш само с 11 класни играчи. Решението кой точно ще свърши най-добра работа в определения момент остава за треньора."

Христо Стоичков обаче не крие факта, че мечтата на Бербатов да спечели Шампионската лига с Манчестър Юнайтед със сигурност не е първото му притеснения, тъй като в турнира все още участва любимата на Ицо Барселона.

"Работя в едно испанско радио и реакцията при гол на Барса е винаги различна, някак по-специална. Все още живея в града и чувствам много здрава връзка с него."

"Ще бъда много щастлив, ако се получи финал Барселона – Манчестър Юнайтед на "Уембли" през май. Стига разбира се резултата да бъде същия, като този в Рим преди две години, когато Барса спечели трофея", завърши човекът извел България до легендарното четвърто място в световния футбол през 1994-а година.

Водещи

Най-четени