Стоичков: Не може да искаш слава на гърба на друг човек 14.10 | 10:22

Христо Стоичков коментира инцидента в САЩ за пореден път

От Даниел Любомиров

Треньорът на Литекс Христо Стоичков коментира инцидента в САЩ с българския журналист Светлозар Маринов от чикагския вестник "България сега".

Камата заяви в ефира на ТВ7, че "в България е шарлатанска работа" и никога не е имал проблем с чуждестранните журналисти.

"Повече от 20 години съм навън и не съм имал проблеми, но в България липсва подхода към даден човек. Нашите журналисти не знаят кога, къде и как да зададат въпросите си - шарлатанска работа, вижте интервютата с политици, футболисти и треньори.

Младото поколение няма ценностна система. Относно онзи човек (Маринов), ще кажа, както се изрази една журналистка: когато си мърша, цял живот ще бъдеш мърша. Избухнах там, защото, когато си непоканен, когато си нахален, когато си никакъв - нямаш място там, където бяхме ние.

На този даже името му не знам какво беше. Не съм удрял този човек, просто го хванах за ревера и го избутах навън, има очевидци на ситуацията. Охраната се намеси, защото разбра, че той няма акредитация.

Защо никой не попита как другите журналисти с акредитации останаха цяла вечер, а него го изкараха навън? Никой не попита това, защото младите журналисти не знаят как да задават въпросите си.

Както и да е, дадохме му на този три минути слава и толкова. Но не може, когато си неизвестен, да се стараеш да печелиш внимание на гърба на друг човек", коментира накрая Камата.

Водещи

Най-четени