Стоичков избухна срещу Платини и Шампионската лига 07.12 | 16:31

Камата скочи на ръководителите на футбола

От Краси Киров

Големият български футболист Христо Стоичков направи много интересни коментари в своето интервю пред италианския "Гадзета дело Спорт".

Камата се изказа остро срещу "Златна топка" и Шампионската лига. Стоичков бе в Италия при представянето на биографичния филм за легендарната осмица.

"Има много голяма далавера вече във футбола. Например Шампионската лига не е лига на шампионите, а търговия," заяви Стоичков, който нападна отново Платини.

"Гади ми се от "Златната топка". Всичко е толкова фалшиво. Последното, което направи Блатер, бе да удължи срока за гласуване за отличието. Не е честно. Рибери има големи шансове да спечели, тъй като Платини не би пропуснал да направи така, че французин да спечели", добави бившият играч на Барселона.

Камата коментира и в типичния си стил двубоя с Италия от полуфиналите на Мондиал 1994. Ицо не пропусна да припомни на италианците, че съдията ги е спасил от загуба.

"Помните световното през 1994, когато един французин ни прати у дома. Тогава не ни дадоха две дузпи, защото организаторите се бяха подготвли за финал Бразилия – Италия, защото такъв финал не е имало 24 години," каза още Стоичков.

Водещи

Най-четени