Стоичков разказва за времената, в които е работил с Йохан Кройф (ВИДЕО) 25.03 | 12:43

Камата не може да спре сълзите си след поредния загубен приятел

От iNews.bg

Легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков даде обширно интервю за американската телевизия "Унивижън". Там Камата през сълзи разказва за своя откривател Йохан Кройф. 

Холандецът напусна този свят вчера, след като не успя да се пребори с рак на белите дробове, който лекува от месен ноември.

"Днес е един тъжен ден, за мен, за моето семейство. След всички тези години, които прекарахме заедно, днес ме напусна още един мой голям приятел. Един истински приятел, който винаги бе много загрижен за мен и моето семейство. Това бе един много обичан и скромен човек. Един много прям и директен човек. Такъв бе Йохан Кройф. Аз преживях с него като играч 5 години. За тези 5 години той винаги се грижеше за моите тренировки, за мачовете, които играехме и най-вече за обстановката в съблекалнята. Винаги ще бъдеш моят треньор и винаги ще имаш място в сърцето ми, защото ти беше огромна част от моя футболен живот и от живота ми извън футбола. Така че където и да бъдеш, аз винаги ще съм с теб. Почивай в мир, тренер! Ти винаги ще бъдеш част от нашия живот."

Какво още каза Стоичков за своя бивш треньор в Барселона може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени