Стоичков си избра фаворит за номер 1 на Световното 13.07 | 18:59

Според Камата Лео Меси и Аржентина са най-добрите

От iNews.bg

Христо Стоичков определи Лионел Меси за футболист номер 1 в света "дори в момента", въпреки че Кристиано Роналдо спечели Златната топка за 2013-та година, а Барселона не спечели нито един трофей през изминалия сезон.

С помощта на Меси обаче Аржентина се класира на финала на Световното първенство 2014 в Бразилия, като магьосникът с номер 10 има на сметката си 4 гола, които реализира в груповата фаза.

"Аржентина е на финал и това е достойно. Имат играч от световна класа и това е Лионел Меси. Без съмнение той продължава да бъде най-добрият в света в момента. Нивото му е постоянно през целия шампионат.

Никой не успя да го опази и играе брилянтно, като в Барселона, въпреки че времето за подготовка преди световното първенство е много малко. На полуфиналите аржентинците показаха характер.

Луис ван Гаал им помогна да спечелят, като направи две абсурдни смени", коментира Стоичков ситуацията на Мондиал 2014. Той похвали качествата на германския отбор, който също се класира за финала на световното първенство.

"Играчите на Германия имат невероятни индивидуални качества. Тимът има прекрасна организация. Това е видно за всички. Подобриха се много, след като ги елиминирахме на световното първенство през 1994-а година. След това си дадоха сметка какво точно да подобрят, особено в психологически план.

Германците са завършен отбор. Когато се наемат да правят нещо, го довеждат до край. Немислимо беше това, което се случи в полуфинала срещу Бразилия. Никой не си е представял, че ще стане точно така. Още повече, че Бразилия има за треньори Луис Фелипе Сколари и Карлос Алберто Парейра", каза още Стоичков

Водещи

Най-четени