Стоичков със скандални разкрития за Златната топка 14.01 | 14:33

Според легендрания номер 8 вотът е бил манипулиран

От Божидар Азманов

Легендата Христо Стоичков за пореден път шокира със сензационно разкритие. Днес Камата обяви, че вотът за Златната топка е манипулиран.

Трофеят бе връчен вчера на Кристиано Роналдо на пищна церемония в Цюрих, а португалецът остави зад себе си Лионел Меси и Франк Рибери.

Стоичков обаче бе категоричен, че в анкетата за Златната топка не се гласува по правилния начин, а новината за това е на президента на ФИФА Сеп Блатер.

"Гласуването за Златанта топка е манипулирано. Нямам съмнения в качествата на Кристиано, Меси и Рибери. И тримата имаха страхотна година и класата им не подлежи на спор. Проблемът е в това кой как е гласувал", сподели Христо Стоичков пред мексиканския канал Univision.

Univision

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=467119

Според него че критериите в анкетата са твърде неясни, а по подобен начин е бил ощетен и Паоло Малдини през 1996 година. Причината за нередностите пък е фактът, че от ФИФА са позволили на национални треньори и капитани от цял свят да дадват своя глас.

"Как утре Рибери ще отиде на тренировка и ще погледне съотборниците си, след всичко, което спечели през изминалата година. Критериите в тази анкета са много неясни."

"Не мога да разбера и ме боли за случая с Паоло Малдини. Той е един от най-добрите защитници историята на футбола, но не успя да спечели Златна топка. За мен и тогава вотът бе подменен.

За последен път коректно спечелих аз през 1994 година. След това дойде Сеп Блатер и предостави възможност на футболисти от цял свят да гласуват", не скри мнението си бившият наставник на Литекс.

Водещи

Най-четени