Стоичков ще спира ПСЖ и Монако за титлата? 31.05 | 10:59

Камата може да продължи треньорската си кариера във Франция

От Даниел Любомиров

Христо Стоичков има предложение да поеме елитен френски отбор, разкриха медиите в страната.

Става въпрос за скромния клуб Аячо, който се спаси от изпадане през този сезон, завършвайки на 2 точки от опасната зона в Лига 1.

Поради неубедителното представяне на тима през изминалата кампания треньорът Албер Емон напусна работа, което постави ръководството пред предизвикателството да му търси заместник.

Стоичков е втори вариант за старши треньор, като фаворит към момента е бившия нападател на Ювентус и Лацио Фабрицио Раванели, който стана прочут във Франция с престоя си в Олимпик (Марсилия) в периода 1998-2000 година.

Камата ще бъде потърсен от ръководителите на Аячо, ако преговорите с Раванели не постигнат успех.

Френското първенство набра допълнителна популярност през изминалия сезон заради атрактивния прогрес на богаташите от Пари Сен Жермен, които спечелиха титлата. Завърналият се в елита Монако също има огромни финансови възможности и през лятото със сигурност ще направи поредица от гръмки трансфери.

Припомняме, че Стоичков беше свързван с Бешикташ още преди края на сезона в България, но не се знае дали към него има конкретно предложение от турците.

Самият той не отрече тези информации в интервю за медиите в южната ни съседка и посочи, че може да поеме "черните орли".

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла пожела именно Камата за наследник на Милен Радуканов начело на "армейците", но едва ли Стоичков би работил на "Армията" под ръководството на "Титан".

99% сигурно е, че Камата няма да продължи да води Литекс и през следващия сезон и ще си търси нов отбор в чужбина.

Най-четени