Стойчев и Казийски срещу Марек в контрола 01.10 | 09:55

Българският шампион ще играе с новия отбор на Радостин Стойчев и Матей Казийски

От Краси Киров

Българският волейболен шампион Марек Юнион Ивкони ще замине в сряда за Турция, където ще играе контролна среща с един от най-атрактивните отбори в света - Халкбанк.

Както е известно, турският клуб направи впечатляваща селекция през лятото с привличането на Матей Казийски и Османи Хуанторена (както и разпределителя Рафаел) от Тренто, а също така назначи за старши треньор Радостин Стойчев.

Дупнишкият тим няма да срещне единствено амбициозния Халкбанк в южната ни съседка - Марек ще играе приятелски мач и срещу Зират Банк, един от бившите отбори на Пламен Константинов.

Българският шампион ще играе и с елитен руски отбор, който предстои да бъде уточнен. По непотвърдена информация на югозападната информационна агенция Е79, става въпрос за Кузбас.

Турнето в Турция е част от предсезонната подготовка на Марек, като новото първенство в родната Суперлига започва на 25-ти октомври.

2 дни по-рано е първият мач на дупничани от Шампионската лига срещу френския първенец Тур. iNews припомня, че Марек е в една група още с италианския вицешампион Копра Елиор (Пиаченца) и словенския първенец АЦХ Волей (Любляна).

Найден Найденов и Мартин Божилов вече се присъединиха към отбора си след участието с националния отбор на Европейското първенство в Полша и Дания.

Водещи

Най-четени