Стойчо Младенов не се интересува от критиките преди дербито 17.10 | 17:26

Треньорът на "червените" бе категоричен, че в този мач фаворит няма и ЦСКА ще излезе да се надиграва с Левски

От Краси Киров

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че евентуално поражение на тима от Левски във дербито на България няма да доведе до нови сътресения на "Българска Армия".

В събота двата отбора излизат един срещу друг на стадион "Васил Левски", а изходът от двубоя може да покаже дали ЦСКА има сили да догони Лудогорец и Левски в битката за титлата.

"Това е най-голямото дерби на България, макар че в последните години позагуби от блясъка си заради слабото качество на играта.

Евентуална загуба в събота няма да ни отклони от пътя. С новия изпълнителен директор Георги Илиев сме начертали план, който ще следваме без излишни емоции. Няма да прибързваме с грешни решения при неуспех в дербито", коментира Стойчо Младенов на днешния си брифинг.

Треньорът на "червените" бе категоричен, че в този мач фаворит няма и ЦСКА ще излезе да се надиграва с Левски, а няма да изпада в глуха защита.

"ЦСКА винаги се надиграва с който и да е съперник. С Левски няма с какво да се изненадаме. Познаваме се прекалено добре. Най-много за 10-15 минути да има някоя тактическа изненада.

Те са фаворит на база точковата разлика в класирането, но това няма никакво значение за тези мачове. Ние няма кой знае какво да губим, като се погледнат точките, но ние търсим имидж и престиж. Очаквам голяма битка.

При нас нещата от мач на мач се подобряват. Настроението и самочувствието се подобряват. Оттам - агресията, желанието и хъсът. Нямам съмнение, че момчетата ще бъдат мотивирани. Съставът ми е ясен.

Нямам проблеми с контузени футболисти, с изключение на Коста Стоянов, който се надявам да започне пълноценни тренировки до 2-3 седмици. На Платини няма да разчитам, защото съм наясно с българския футбол и знам, че няма да получи картотека", допълни Стойчо Младенов.

Той изрази надежда, че този път съдиите ще оставят футболистите да играят футбол и няма да повлияят на срещата.

"За съжаление, в последните дербита съдиите са оказвали голямо влияние върху резултатите. В последните дербита съдиите са главни действащи лица на терена. Дано в събота съдията да бъде незабележим", сподели Младенов.

Специалистът допълни, че не се интересува от критиките към него и е оптимист за бъдещото на ЦСКА.

"Вие знаете къде ги слагам критиците, спомняте си 2002/03 година. Да си гледат работата, да си говорят каквото си искат. Най-важното огледало за един треньор са резултатите. Критиците не ме интересуват. Бъдете сигурни ЦСКА отново ще бъде фактор", завърши специалистът.

Водещи

Най-четени