Стойчо Младенов предрече бляскаво бъдеще за юношите на ЦСКА 30.07 | 08:37

Екзекутора на Ливърпул отличи специално червения талант Григор Долапчиев, който донесе точката на ЦСКА срещу Берое в Стара Загора за 1:1 с изключително красиво попадение

От Мариян Найденов

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви след равенството - 1:1 с Берое в Стара Загора, че резултатът е нормален с оглед на това, че отборът му прави селекцията и отбора в движение, след като преди две седмици не се знаеше дали дори ще започне шампионата. Специалистът смята, че трудностите пред "червените" тепърва предстоят, но вярва, че с помощта на вярната си публика, отборът ще успее.

"Свалихме гарда през второто полувреме, но това е нормално, разбираемо. Правим селекция в движение, още градим отбор. Предстоят ни изключителни трудности, но с помощта на 12-ия ни играч - публиката - сме способни да се подобрим", коментира Младенов.

Стойчо Младенов се изказа изключително ласкаво за съдийството в мача, който бе ръководен от Цветан Кръстев. "Искам да похваля съдийството, което според мен беше перфектно. Дай боже, по-често да виждаме такива съдии".

Екзекутора на Ливърпул похвали автора на изравнителния гол във вратата на заралии - Григор Долапчиев, както и другите юноши на клуба, заявявайки че ги очаква бляскаво бъдеще. 

"Още при предишния ми престой ми направи впечатление Григор Долапчиев и затова го привлякох. Той и другите другите петима юноши ги чака блестящо бъдеще, но трябва да се трудят много, ама наистина много в клуб като ЦСКА".

Накрая Стойчо Младенов си припомни началото на своята кариера, която започва именно в Стара Загора, когато през 1976 година той преминава в Берое от родния Димитровград. Той прави първите си големи стъпки във футбола именно на стадиона под Аязмото, преди пред 1980 г. да подпише с ЦСКА и по-късно да се превърне в една от най-големите му легенди.

"Изпитвам големи сантименти към града и клуба. Винаги идвам в Стара Загора с радост и вълнение, защото оттук тръгнах за големия футбол. Тук срещнах и своята половинка в живота - моята съпруга. Бъдещето пред Берое е много светло, да се надяваме, че ще стават още по-стабилни".

Най-четени