Стойчо Стоев: Лудогорец пише история 07.11 | 22:13

"Благодарих на футболистите", заяви наставникът на "орлите"

От Константин Симидчийски

Старши-треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев бе изключително развълнуван след историческия успех в Лига Европа тази вечер.

"Орлите" завършиха 1:1 с гостуващия Черноморец Одеса, но това бе достатъчно за българския шампион, за да продължи и напролет в турнира. Стоев благодари на своите футболисти, признавайки, че мачът с украинците е бил много тежък.

"Чувството да напишеш история? Историята я пишат футболистите, моите поздравления към тях. Мачът бе много ключов, защото една точка ни даваше шанс да играем и напролет. Определено това ни натежа, но се справихме. И двата мача с Одеса бяха много тежки. Играчите проявиха характер. Мисля, че занапред ще играем по-спокойно. Очаквам по-хубави мачове с ПСВ и Динамо, защото ще бъдем освободени психически. Не мисля, че сме допуснали лек гол. Те бяха много силни във въздуха. Знаехме, че там ще ни бъде много трудно. Четири играчи от нашия отбор играха с травми, като за последно не знаехме, дали изобщо ще могат да играят. Благодарих на момчетата. Повече не знам какво да им кажа", коментира щастливият треньор пред БНТ.

Спортният директор на Лудогорец Ангел Петричев също не скри емоциите си след триумфа.

"Очаквано труден мач. Бях наясно, че ще бъде така, защото и в първия двубой се видя, че те са много класни. Бях убеден, че те ще дойдат тук за битка. Слава Богу, че нашите момчета дадоха отпор. Мисля, че особено през втората част стана динамичен мач. Заслужено излизаме от групите, което бе първата ни цел. Сега с Божията помощ, можем да бъдем и първи в групата. Беше нормално да бъдем и малко по-предпазливи, тъй като за нас бе от огромно значение да не загубим. Имах притеснения, че можем и да загубим. Аз лично треперих до последно. Вътрешно обаче бях убеден, че на този стадион няма как да загубим мача. С оглед на представянето ни до момента мисля, че имаме реални шансове за първото място. Това ще бъде огромен престиж за българския футбол", сподели Петричев.

Водещи

Най-четени