Стойчо Стоев: Не съм очаквал такъв резултат 04.10 | 08:21

"Моите адмирации към футболистите, че изпълниха тактическите указания. Заслужено победихме", каза треньорът на Лудогорец

От Мариян Найденов

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев беше категоричен, че е настоял пред възпитаниците да не търсят реванш срещу Динамо Загреб, въпреки големият късмет, който хърватите извадиха в Шампионска лига през миналата година.

Думите му явно са имали ефект, след като шампионите изиграха страхотен двубой, в който диктуваха темпото и успяха да бият съперника си с 3:0, оглавявайки еднолично група "B" на Лига Европа.

"Тежък мач. Хубаво е, че си вкарахме положенията, но не съм очаквал такъв резултат. Моите адмирации към футболистите, че изпълниха тактическите указания. Заслужено победихме.

Казах им на момчетата, след като сте били ПСВ като гост, не би трябвало да имате притеснения срещу Динамо. Трябва да имаме нужното уважение, но не сме имали притеснения", коментира пред медиите Стоев.

"Получиха се добри неща и успяхме да победим. Аз и на разбора казва да изключат съзнанието си от това, което е било миналата година. Трябваше да излезем без мисли за реванш.

Предполагам, че има израстване в отбора, и то на международната сцена. Момчетата вече имат опит, минаха мачове с Партизан, Базел, Слован и ПСВ. Това са неоценими мачове, които трупат опит.

Виждат какво представляват другите отбори и могат да се преборят с тях. Може би и ние не дадохме шанс на Динамо днес - гледах ги срещу Одеса и не стояха лошо.

Целта не е била победа в двата мача. Стремя се във всеки мач отборът ми спрямо противника да излиза и да успява по някакъв начин да бъде качествен противник. В повечето случаи надделяваме. Винаги има напрежение, но не и притеснение.

Срещу Черноморец също ще отидем да играем за победа. Настройваме се за такива мачове, ще има еуфория, но вече мислим за Пирин. Ще има ротации, доста сили бяха хвърлени днес. Отборът е готов, справяме се с цикъла. Имаме няколко контузии и това затруднява другите, при които няма как да правя ротации. При тях се чувства умората, тежичко ще ни дойде, и трябва да се справят.

Хубавото е, че успяваме да се движим добре и в първенството, и в Лига Европа също. Надявам се да продължаваме така. Самочувствието ни влияе положително", заключи Стоев.

Наставникът на Динамо Загреб Бранко Иванович пък не скри разочарованието си от загубата. Той обаче бе категоричен, че докато има шансове, тимът му ще се бори за класиране напред.

"Дойдохме с голямо желание да победим, но заради грешките, които направихме и шансовете, които не реализирахме загубихме.

Знаехме, че Лудогорец е отбор с много добри футболисти, искахме да спечелим, но за съжаление не успяхме.

Имаме още 4 мача, докато имаме шанс и на теория да се класираме, ще се борим", сподели Иванович след последния съдийски сигнал.

Водещи

Най-четени