Стойчо Стоев за работата с младите и трудностите в Лудогорец 26.05 | 14:26

Треньорът поясни някои някои причини за успехите на тима и говори за селекцията

От iNews

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев заяви, че в България има проблем с работата с младите. Според него не се работи правилно с новото поколение футболисти.

Наставникът поясни някои  от причините за успеха на разградския тим. Шампионите взеха трета поредна титла в първенството убедително и направиха фурор в Лига Европа с класирането си на 1/8 финалите в турнира.

Стойчо Стоев каза няколко думи и за предстоящата селекция в отбора, която трябва да подсили слабите звена за атаката на Шампионската лига.

"Най-трудно ми е било да напаснем характерите на футболистите. Имаше групички в отбора и беше много трудно. Нещата обаче се получиха с течение на времето и моя помощ," заяви Стойчо Стоев.

"Един треньор трябва да е като хамелеон. Трябва да знае кога да бъде строг и кога да бъде добър. Ако някой изпадна в едната крайно тогава ще бъде много трудно да успее."

"След успеха в Лига Европа вдигнахме много летвата. Целта сега е само влизане в групите на Шампионската лига. Затова обаче ни трябват и нови попълнения, за да вдигнем нивото. Това ще е трудно защото много чужденци не иска да идват заради слабото първенство. Има време ще помислим и кои играчи да се разделим."

"Нещо куца в България при работата с подрастващото поколение. Много често се замислям върху някои неща като това: Защо Йерун Луму е подготвен във всяко едно естествотво да играе в първия отбор на Лудогорец, а примерно Кристиян Китов - не."

"Да не говорим, че холандецът има проблем извън терена.При него си личи, че е готов да играе голям футбол. Не, че българските момчета нямат качества, просто нещо куца в работата с тях. Явно, че в Холандия се работи по различен начин. Надявам се скоро и ние да имаме възможност да изкараме някой качествен състезател от школата, по подобие на Литек," добави още Стойчо Стоев.

Водещи

Най-четени