Стойчо Стоев разкри формулата на успеха за Лудогорец 20.12 | 15:48

"Дори и да бием, след половин час мачът е забравен", посочи треньорът на "орлите"

От Константин Симидчийски

Награденият за треньор на годината в българския футбол Стойчо Стоев прибра и наградата за треньор на месеца.

Неговият Лудогорец спечели приза и за отбор №1 на месец ноември, а специалистът даде пресконференция пред представителите на медиите.

Стойчо Стоев обясни на какво се дължат големите успехи на "орлите", които направиха фурор в Лига Европа и се класираха убедително за 1/16-финалите на турнира. Техен съперник в елиминационната фаза ще бъде италианският гранд Лацио.

"Твърде рано е да говорим за Лацио, защото има два месеца. Има доста време, в които добре да ги разучим и да се подготвим. И да видим какви са ни реалните шансове да се противопоставим. Не мога да гадая дали ще ги преодолеем или не, но едно е сигурно, ще излезем уверени и със самочувствие да се противопоставим на отбор като Лацио. Какво ще стане, ще видим в двата мача. Все пак във футбола всичко е възможно", коментира Стоев.

Бившият треньор на Миньор и Монтана даде и своето обяснение за многото успехи на "орлите" в последно време.

"Ние сме такъв отбор, след победа се радваме половин час и после мачът е забравен. Колкото и нереално да ви се струва, при нас няма тридневни празници. Освен това, победите една след друга вдигаха самочувствието ни. Този успех като гости на ПСВ Айндховен ни даде криле да си повярваме и да спечелим следващите мачове", обясни Стоев.

Водещи