Стотици деца ще участват на турнира "Тереза Маринова и приятели" 08.12 | 16:00

Инициативата е по повод 10 години от олимпийската титла на атлетката

От Георги Тотев

Тази неделя - 12-ти декември от 12:00 часа в зала "Фестивална" ще се проведе първият спортен празник по лека атлетика "Тереза Маринова и приятели", в който ще вземат участие деца от 6 до 12 години. Новината оповести президентът на БФЛА Добромир Карамаринов на специална пресконференция, която се проведе днес в Пресклуб България.

Турнирът е организиран по случай 10 години от спечелването на олимпийската титла на Тереза Маринова на троен скок в Сидни 2000 и ще премине под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Карамаринов обясни за медиите, че винаги се радва, когато най-големите ни атлети остават в спорта като треньори и не само са пример за юношите и девойките със своите успехи, но и със своето трудолюбие, воля и постоянство.

Президентът на БФЛА припомни, че през 1996 г. Тереза постави световен рекорд на троен скок за девойки и нейното постижение от 14,62 м. все още не е подобрено, а с този резултат и сега може да се печелят медали дори при жените.

Самата Тереза Маринова заяви, че в момента тренира 16 деца и основното, което възпитава в тях, е търпението. Тя се надява турнирът да се провежда два пъти годишно - на открито и в зала, а от следващата година очаква да влезе и в програмата на Международната федерация по лека атлетика за подпомагане на младите атлети.

Водещи

Най-четени